Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Levegő/Air

 Levegő nomádjai

 

A Levegő nomádjai hatalmas templomokban, magas hegyek között élnek. Templomaik mind a négy égtájon megtalálhatóak. Jellemző évszak az ősz.

Déli levegőtemplom {térképen: 1}

 

Aang nevelkedésének helyszíne. Aangon kívül Gyatso és Roku is itt tanulta meg a levegőidomítást. Miután a Tűz népe feldúlta a templomokat és megölték a Levegő nomádjait, ez a templom teljesen üresen maradt, csak Momo élt benne. A templom különlegessége, hogy a templomot fedő cserepek színe kék és nem zöld, mint a többi levegőtemplomnál.

Keleti levegőtemplom {2}

 

Aang itt találkozott elősször Appával. Valamint ebbe a templomba is szerették volna Aangot áthelyezni, mikor elakarták választani Gyatsotól, de Aang elötte menekült el és zárta magát jégbe Appával 100 évre. Miután a Levegő nomádjait megölték egyideig ez a templom is üresen állt, de egy látomás miatt Pathik Guru várt itt néhány évet Aangra, hogy megtanítsa neki, hogyan kell az Avatar állapotot irányítani. A templom különlegessége, hogy 3 hegyre építették. 

Nyugati levegőtemplom {3}

 

Yangchen Avatar nevelkedési helye. A templom teljesen elhagyatott lett, miután a Tűz népe feldúlta. Aangék a Napfogyatkozás után pár barátjukkal itt pihentek meg egy ideig, valamint a Robbanó ember utolsó támadása is itt érte őket. A templom különlegessége, hogy egy hegy szírtje alatt helyezkedik el, a templomot pedig felfordítva építették.

Északi levegőtemplom {4}

 

A templomot jó ideig nem lakták, miután a Tűz népe ezt is feldúlta, egészen addig amíg egy a Föld királyságából menekült csoport fel nem fedezte. Teo apja nagy feltaláló létére eléggé megbütykülte a templomot, így az már nem igazán hasonlít régi önmagára. A templom különlegessége, hogy nem egy sziget csoporton belül, hanem a Föld királyságában helyezkedik el.

Szerzetesség

A Levegő nomádjai nagyon békés nép. A meditáció napi gyakorlataik közé tartozik. A meditációval gyakorolják energiáik öszpontosítását és a levegőidomítás hatalmának megértését. Azok a levegő idomárok, akik már elsajátították a levegőidomítást, azoknak a testén nyíl tetoválások látszanak. A Levegő nomádjai vegetáriánusok.

Ruházat

 

Ruháik színére a narancssárga, a citromsárga és a barna jellemző. A fiatal szerzetesek rétegzett nadrágot, hosszú újjúval és váll lepellel hordanak, míg az idősebbek köntösöket viselnek. 

Szerzetes tanács

 

A Szerzetes tanács 5 szerzetesből áll. A Szerzetes tanácsok a templomok vezetői.