Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Piandao

 Piandao tanításai, avagy a kard forgatás művészete

Piandao volt Sokka kard forgató mestere. Jó pár dolgot megtanított Sokkának a kard forgatással kapcsolatban.

Sokka elment Piandao kastélyába, hogy megkérje Piandaot, hogy kard forgatásra tanítsa. Piandao megkérdezte Sokkát, hogy szerinte méltó arra, hogy tőle tanuljon. Sokka nem tudta ezt bizonyítani, nem tudta, hogy méltó rá, hogy tőle tanuljon. Piandao ekkor azt mondta, hogy derítsék ki együtt, hogy méltó rá és elfogadta tanítványának. Ezután megkezdődött a kiképzés. Sokkának némelyik tanításnál elkellett végeznie egy feladatot és némelyik tanítás közben megküzdött Fattal, Piandao komornyikjával.

1. Kard

 

A fegyver a test meghosszabítása, úgy kell a kardra gondolni, mintha a test része lenne. "Hosszú rendkívül éles alkar." A kard egy egyszerű fegyver, de egy mester kezében rendkívül sokoldalú tud lenni. Ahogy az emberi fantázia végtelen, úgy a kard is végtelen lehetőségeket nyújt.

2. Kaligráfia

 

A harcos többféle művészetet is művel, hogy elméje mindig éles maradjon. A papíron a személyiség jelenik meg, a harcosnak a csata mezőn is a személyiségének kell, hogy megjelenjen. Ahogy az ecsetvonást, úgy a kard suhintást sem lehet vissza vonni.
Feladat: írja le a nevét, úgyhogy a  személyisége is megjelenjen a papíron

Küzdelem: A komornyik azonnal kiverte Sokka kezéből a fakardot, Sokka csak menekült

3. Tájkép festészet

 

A tájkép festészet megtanítja a harcost arra, hogy felmérje a tájat. A csatában egy pillanat alatt kell felmérni a környezetet.
Feladat: Egy pillanatig látott tájat azonnal fessen le úgyan úgy (Sokkának a képen mögötte lévő tájat kellett volna lefestenie.)

Küzdelem: Sokka jól küzdött, csak Piandao figyelmeztette arra, hogy arra figyeljen amit csinál és ekkor nem a vívásra figyelt Sokka, így elesett

4. Kert művészet

 

A kert művészet arra tanítja meg az embert, hogy az előnyére fordítsa a környezetét.
Feladat: Fordítsa előnyére a környezetét

Küzdelem: Sokka legyőzte a komornyikot

Evvel befejeződött az első nap. Sokka azt hitte mindent elrontott, de Piandao szerint mindent különlegesen rontott el és, hogy készen áll az igazi kardra. Sokkának el kell készítenie saját kardját.

5. Kard készítés

 

A kard készítés legfontosabb mozzanata az alapanyag kiválasztása. Az emebr az életét bízza rá a kardra, megkell fontolni a döntést.
Sokka megvizsgálta az ottani alapanyagokat és ekkor jutott eszébe a közelben lehullott meteorit. A következő napokban Sokka elkészítette meteoritból a saját kardját, melynek nincs párja a világon.

A tanulás végeztével Piandao megdicsérte Sokkát. Meséli, hogy mikor megérkezett Sokka bizonytalan volt, de ő meglátott benne vmit. Nem a technikája nyűgözte le, hanem olyan dolgokat látott meg Sokkában, amelyek egy jó kard forgató tulajdonságai: kreatívitás, rugalmasság, inteligencia. Szerinte méltóbb a tanulásra, mint bármelyik korábbi tanítványa.

Sokka ezután mindent bevalott magáról Piandaonak. Piando pedig kihívta egy párbajra. Sokka remekül harcolt. A harc után Piandao elmondta, hogy tudta végig, hogy ki ő és honnan jött, bár jöhetne a kérdés, hogy akkor Piandao miért tanította meg Sokkának a kard forgatást, ha ő maga a Tűz népébe tartozik, míg Sokka a Víz törzsébe. Piandao ezt egy egyszerű mondattal magyarázta: "A kardforgatás tudománya egyik népnek sem kiváltsága, ez a tudás minden embernek jár." Piandao szerint Sokka egy nap még nála is nagyobb kard forgató mester lehet.