Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szellemek

 Szellemek

Az Avatar világában szellemek is léteznek. Többségük a Szellemvilágban él, de vannak amelyek a való világban. Vannak "fiatal", vagy néhány ezer éves szellemek, de némelyik szellem már a világ kezdete óta létezik. A Szellemvilágban tartózkodó szellemekkel csak az Avatar tud kapcsolatba lépni. Az elhunyt Avatarok mind a Szellemvilágba kerülnek.

Ismert szellemek + az elhunyt Avatarok:

Koh
Koh, vagy másnéven az Arctolvaj. Az egyik legősibb szellem. A Szellemvilágban él. Gonosz szellem, aki ellopja minden olyan ember, vagy állat arcát, akivel találkozván bármi érzelmet lát. Koh ölte meg Kuruk Avatar szerelmét is.


 

 

 

Tui és La
Az Óceán szellemét La-nak, a Hold szellemét Tui-nak hívják. Ősi szellemek, majdnem a világ kezdetén kerültek át a Szellemvilágból a halandók világába, feladva halhatatlanságukat. Az Óceán és a Hold szellemének kapcsolata, olyanmint a Yingnek és a Yangnak, "húz és tol", viszonyukat is ez jellemzi. Egymásnak ellentéte, de mégis egymással szoros kapcsolatban állnak. Ábrázolásuk koi halak formájában akik egymás mellett úszkálnak, folyton körbe-körbe, kinézetre pedig teljesen olyanok,mint Ying és Yang kör. Az Óceán és a Hold szellemének halandó alakjai az Északi Víz Törzsének Szellem Óázisában élnek.

Yue
Yue a Hold szellemétől kapta életét. Mikor Zhao megölte a Hold szellemét, Yue visszaadhatta tőle kapott élet erejét. Yue így a Holdszellemévé vált.

 

 

 

 

Hei Bai
Hei Bai az erdő szelleme. Két alakja van: az egyik egy panda, a másik pedig egy többkarú szörny. A Tűz népe felégette erdőjét, ezért megtámadta Senlin faluját, de Aang segített neki és Hei Bai megértette, hogy az erdője vissza fog nőni, mert a makkokból új fák fognak nőni.


 

 

Wan Shi Tong
Bagoly alakú szellem. A tudást mindennél többre értékeli. A Shi Wong sivatagban lévő könyvtárát, mely a világ legnagyobb könyvtára elrejtette a homok alá, hogy az emberek ne használják fel tudását háborús célokra, mert azt nem tűri.


 

 


Festett hölgy
Jang Hui folyó szelleme. Egyszer Katara Festett hölynek öltözve megmentette a folyón lakó falut. A Festett hölgy ezt megköszönte Katarának. A falubeliek nagyon tisztelik a Festett hölgyet, még szobrot is állítottak tiszteletére.

 

 

 

Enma
Egy majom szellem a Szellemvilágban, aki folyamatosan meditál és nem szereti, ha ebben megzavarják.

 

 

 

 


Fang
Sárkány. Roku állatsegédje volt. Szellemként is bármikor Roku szolgálatára áll.